Pages

Tuesday, 9 May 2017

PEMBAHARUAN KAD HIJAU CIDB

Hye semua..

Hari ni nak cerita pasal kad cidb, macamana nak buat pembaharuan if sudah ada..

I dah ada kad hijau CIDB ni sejak diploma, since sambung Degree dan nak praktikal kenalah hidupkan balik kad hijau yg dah lama expired. 

So caranya :-

1. Isi pembaharuan di laman web CIDB secara online. 

2. Lepas dah masuk website cidb tu, Click button yg ada CIDB. Isi maklumat terkini, pilih cawangan nak ambil, letak gambar pasport terkini .

3. Submit dan tunggu 3hari bekerja

4. Print out dokumen.

5. Pergi mana-mana cawangan terdekat

6. 10 minit siap! 

BAYARAN PEMBAHARUAN:-

RM50 - 2tahun
RM70 - 3tahun
RM100 - 5tahun
 

Selamat mencuba

6 comments:

  1. kalau direct ke cawangan cidb terdekat buat then terus dpt ya? ke kena tunggu 3 hari bekerja.

    ReplyDelete
  2. ohhh ni rupenye kad hijau tu. my friend penah sbut but x pernah pulak tgk. hehe

    ReplyDelete
  3. sekejap je urusan.blh bg info dkt yg lain ni.tq

    ReplyDelete